Прототип Nintendo Play Station продадуть з аукціону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прототип Nintendo Play Station продадуть з аукціону

Технології&Авто
288
Прототип Sony PlayStation – Nintendo Play Station з CD-ROM і слотом для картриджів, виставлять на аукціон в лютому 2020 року.
Приставка Play Station була розроблена спільно двома японськими компаніями – Sony і Nintendo. На ній можна грати не тільки на картриджах Super Famicom, але і використовувати CD-ROM.
Проект був закритий в 1991 році через розбіжності Nintendo і Sony. Після цього Sony вирішила самостійно випустити приставку вже з ім’ям PlayStation.
Господарем раритетного прототипу став Террі Діболд, який купив в 2009 році приставку на розпродажі. Його син знайшов приставку в 2015 році на горищі і виставив фото в соцмережі. Колекціонери закидали його пропозиціями про купівлю. Діболд і син відмовлялися від продажу, хоча їм пропонували 1,2 млн доларів. Вони лише відвідували виставки, показуючи прототип Play Station.
“Я не можу продовжувати втрачати гроші, – каже Діболд. – Я вклав багато грошей у роз’їзди по виставках. Кожна подорож, яку ми зробили, вартувала нам власних грошей”.
“Ми відмовилися від 1,2 мільйона доларів, які нам пропонували в Норвегії”, – додав Діболд, при цьому запевняючи, що навіть заплативши податки з такої суми і віддавши половину синові, він лише погасить борги і навіть не залишиться в плюсі ​. Онлайн-аукціон розпочнеться 27 лютого 2020 року, але початкова вартість приставки визначена не буде. Все має вирішитися під час торгів.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас