Рада зробила крок для спрощення залучення інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада зробила крок для спрощення залучення інвестицій

Казна та Політика
606
Верховна Рада України ухвалила за основу проект закону № 2284 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів.
Відповідне рішення підтримали 244 народних депутатів України.
Законопроект №2284 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів (нова редакція) має на меті розробку комплексного врегулювання питань:
  • функціонування ринків деривативних (похідних) фінансових інструментів;
  • функціонування ринків капіталу та організованих товарних ринків, а також розбудови їх інфраструктури;
  • забезпечення захисту прав власників облігацій, зокрема, шляхом передбачення інституту зборів власників облігацій та колективного представника власників корпоративних облігацій, у відповідності до найкращих світових практик.
На думку авторів законопроекту, він визначає правові засади функціонування ринків капіталу та організованих товарних ринків в Україні, провадження професійної діяльності на зазначених ринках. Також законопроект врегульовує відносини, що виникають під час емісії та обігу цінних паперів, укладення й виконання деривативних контрактів та правочинів з ними.
За словами голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, законопроект передбачає внесення змін до законів про фондовий ринок та товарні ринки.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас