Менеджери Foxconn роками продавали браковані iPhone — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Менеджери Foxconn роками продавали браковані iPhone

Кримінал
9161
Apple розслідує скандальний інцидент, який розгорівся навколо групи менеджерів Foxconn – компанії, яка займається складанням і продажем iPhone. Удар був нанесений не тільки по репутації корпорації та її партнера – як виявилося, покупці протягом декількох років отримували свідомо неякісні смартфони під виглядом нової «яблучної» продукції.
За даними азіатських ЗМІ, група менеджерів Foxconn протягом як мінімум трьох років виробляла «ліві» смартфони зі списаних комплектуючих, що підлягають знищенню, продаючи свідомо браковані гаджети покупцям, які нічого не підозрюють. За наявною інформацією, тіньовий бізнес приніс шахраям близько $43 мільйонів.
Інцидент вже розслідується спеціальною командою Apple Business Assurance & Audit (BA&A), що звітує безпосередньо перед радою директорів компанії. Foxconn утрималася від коментарів. З чуток, її колишній голова Террі Гуо заявив в одній з приватних бесід, що в компанії, що нараховує більше мільйона співробітників, завжди знайдеться невелика кількість здатних на «безрозсудні речі».
Apple вже не вперше стають жертвою шахраїв. Раніше в цьому році китайський студент заподіяв компанії збитків на суму близько мільйона доларів, обмінюючи контрафактні iPhone на справжні по гарантії, а ще одна група займалася «крадіжкою особистостей» власників iPhone, в результаті чого корпорація зазнала втрат у розмірі $19 мільйонів.
За матеріалами:
4pda
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас