Обсяг депозитів населення в банках (Білорусь, Польща) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг депозитів населення в банках (Білорусь, Польща)

Кредит&Депозит
4075
Депозити фізичних осіб у банках – частина фінансових активів населення країни. Чим вищі реальні й номінальні доходм населення і чим більша довіра до фінансово-банківської системи країни – тим більше грошей на депозитах. А при стабільному валютному курсі національної валюти одночасно зі зростанням обсягів депонування зростає і доларовий еквівалент цих сум.
Білорусь
Станом на кінець листопада 2019 року залишки коштів населення Білорусі на депозитах фізичних осіб у всіх валютах і всіх видів в Br-рублевому еквіваленті склали історично рекордну суму – Br23,85 млрд. У доларовому ж еквіваленті досягнуто тільки 4,5-річного максимуму – $11,29 млрд. Основна частина грошей населення в банках – це депозити в іноземній валюті, і лише третина – у національній. Причому головне – це термінові інвалютні вклади: їх частка у всіх депозитах фізосіб 55%. У доларовому еквіваленті історичний максимум обсягу грошей населення на депозитах у всіх валютах був в листопаді 2014-го перед девальвацією Br-рубля, яка зменшила $-еквівалент залишків на Br-депозитах.
Польща
Польща вже багато років демонструє впевнене зростання економіки, і це позитивно позначається на доходах населення, а значить, і на обсязі депозитів населення: банківські фінансові активи поляків приростають від року до року. А завдяки стабільному злотому йде зростання залишків коштів населення в банках і в $-еквіваленті. Тому загальна сума депонованих в банки поляками (osób prywatnych) грошових коштів у всіх валютах перебуває зараз на історичному максимумі – 815,57 млрд злотих. При цьому з усього обсягу цих депозитів 56,7% – це залишки на поточних карткових депозитах.
До речі, якщо вас не влаштовує відсоток з вашого депозиту, заходьте на спеціальний розділ «Бонус до депозиту» від Finance.ua і отримуйте вагоме поповнення до процентної ставки.

Отримати бонус до депозиту

За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас