Виплати по догляду за дитиною до досягнення нею 3 років пропонують відновити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виплати по догляду за дитиною до досягнення нею 3 років пропонують відновити

Особисті фінанси
8958
У Верховній Раді зареєстровано проект постанови щодо відновлення виплати допомоги для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.
Про це йдеться в постанові 2523 від 04.12.2019 “Проект Постанови про звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо відновлення виплати допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку”.
Що пропонують. Задля швидкого відновлення виплати допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку пропонується внести зміни до законодавства, відновивши відповідні виплати на підставах, в розмірах та в порядку, передбачених законодавством для допомоги до трирічного віку, яку було скасовано у 2014 році.
  • Пропонується, щоб право на допомогу до трирічного віку мав один із батьків, усиновлювач, опікун, дідусь, бабуся або інший родич, який фактично здійснює догляд за дитиною. Призначати її незалежно від того чи перебувала особа в трудових відносинах (на військовій або державній службі), навчалася, чи займалась підприємництвом або була безробітною.

Зі скількох років дають кредит в Україні

  • Допомога до трирічного віку має надаватися на кожну дитину незалежно від кількості народжених, усиновлених або взятих під опіку дітей.
  • З метою запобігання зловживанням з боку службових і посадових осіб та спрощення «бюрократичних процедур», Законом має бути визначено вичерпний перелік документів, які подає заявник для призначення допомоги до трирічного віку, а також вичерпний перелік випадків, коли її припиняють виплачувати.
Розмір допомоги до трирічного віку має встановлюватися таким чином, щоб разом з іншими доходами сім’ї отримувача допомоги забезпечити прожитковий мінімум для всіх членів цієї сім’ї.

Довідка Finance.ua:

  • В Міністерстві соціальної політики раніше заявляли, що у 2020 році розмір допомоги при народженні дитини не зміниться. Розмір допомоги становитиме, як і раніше, 41 280 гривень.
  • Раніше в уряді пропонували встановити нові розміри допомоги при народженні дитини: 100 тис грн – на першу дитину; 200 тис грн – на другу дитину; 400 тис грн – на третю і кожну наступну дитину.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас