Створено новий тип акумуляторів для електромобілів без кобальту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено новий тип акумуляторів для електромобілів без кобальту

Технології&Авто
39506
В майбутньому електромобілі відіграватимуть важливу роль у скороченні викидів парникових газів, але поки вони не є ідеальним варіантом. На сьогодні більшість електромобілів працюють на літій-іонних акумуляторах, виготовлених з важких металів, таких як нікель і кобальт. Їх поставки обмежені, а умови видобутку не відповідають нормам.
У IBM Research Battery Lab є рішення – нова батарея, в якій відсутні важкі метали. Замість них – матеріали, отримані з морської води.
За даними IBM, нові акумулятори можуть перевершити існуючі літій-іонні батареї за вартістю, часом зарядки (менше п’яти хвилин, щоб досягти 80%), питомою потужністю та енергоефективністю. Така батарея менш вогненебезпечна, її можна використовувати в літаках, електромобілях і розумних енергосистемах.
У новому джерелі живлення використовуються три нові запатентовані матеріали, включаючи катодний матеріал, який не містить кобальту і нікелю, а також рідкий електроліт. Ця унікальна комбінація здатна пригнічувати утворення дендритів металевого літію під час зарядки, що знижує ймовірність загоряння акумулятора.
Щоб вивести нову батарею за межі лабораторії, команда дослідників IBM уклала партнерську угоду з Mercedes-Benz, постачальником електролітних батарей Central Glass і виробником батарей Sidus.
У подальших планах – розробка акумулятора, підвищення його продуктивності за допомогою ШІ і пошук ще більш безпечних і високопродуктивних матеріалів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас