Як діє загальнобудинковий лічильник тепла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як діє загальнобудинковий лічильник тепла

Особисті фінанси
3724
В опалювальному сезоні 2019-2020 загальнобудинковими приладами обліку теплоенергії оснащені 90% житлових будинків Києва.
Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.
Як діють лічильники: якщо у будинку встановлено лічильник тепла, мешканці платять лише за спожиті гігакалорії – фактичний обсяг спожитої теплової енергії на потреби опалення будинку. Розподіл здійснюється пропорційно опалювальній площі кожного окремого приміщення у житловому будинку (відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 630).
Якщо у будинку відсутній лічильник тепла, нарахування відбувається за нормою споживання, яку щомісячно встановлює орган місцевого самоврядування (за фактичною кількістю днів постачання теплової енергії та фактичною середньомісячною температурою зовнішнього повітря).
Якщо лічильник не працює: нарахування споживачам відбуваються за середніми нарахуваннями за минулий опалювальний період. Тобто застосовуються фактичні обсяги споживання за попередній опалювальний період.
Будинкові лічильники створені для забезпечення прозорості нарахувань за опалення. Тому кияни можуть долучитися до процесу зняття показань лічильників тепла у своєму будинку разом із фахівцями компанії.

Як заощадити на комуналці

У поточному опалювальному сезоні вже близько 1 тис. жителів столиці долучилися до спільного зняття показань.
Щоб взяти участь у знятті показань, треба залишити заявку у Центральній диспетчерській службі з питань ЖКГ за номером: 15-57, або звернутися до структурного підрозділу «Енергозбут» КП «Київтеплоенерго» за адресою: вул. Жилянська, 83/53.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів розробив механізм, який дозволить знизити розмір платежів українців за житлово-комунальні послуги на 30%.
  • У грудні “Нафтогаз” знизив ціну на газ для населення на 13% – до 4 277 гривень за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і транспортних витрат).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас