Киянам пояснили, звідки беруться додаткові нарахування в платіжках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киянам пояснили, звідки беруться додаткові нарахування в платіжках

Особисті фінанси
2744
Кияни можуть побачити в платіжці за опалення додаткові нарахування в разі перерозподілу обсягів споживання по багатоквартирному будинку, коли один з сусідів не передавав відповідні показання лічильника.
Про це на брифінгу заявив директор СП «Енергозбут» КП «Київтеплоенерго» Костянтин Лопатин.
«Причина одна – перерозподіл обсягів споживання по домовому приладу обліку тепла внаслідок наявності інформації про фактичне споживання по клієнтам, які не передавали показники», – сказав він.
Лопатин пояснив, що якщо з якихось причин споживач щомісяця не передає показання лічильника навіть за відсутності споживання, то нарахування йому відповідно до закону все одно залишаються. Ці обсяги враховуються при розподілі обсягів тепла всередині будинку. Оскільки саме цей обсяг тепла був зафіксований на вході в будинок і відповідно він розподіляється з урахуванням прогнозованих даних щодо обсягів споживання тих, хто не передає показання.
«Це призводить до того, що, рано чи пізно, споживач звертається з фактичними показаннями лічильника і вимогою зробити перерахунок нарахування, виходячи з фактичних даних приладів, які були зафіксовані… Ми змушені робити перерахунок. З огляду на те, що обсяги його споживання вже були враховані всередині будинку по всім споживачам, такий глибокий перерахунок спричиняє перерозподіл обсягів всередині будинку за відповідні періоди. Це відповідь на запитання, чому деякі споживачі в нашому місті отримували перерахунки за послуги опалення влітку, чому проводилися перерахунки за послуги гарячого водопостачання», – сказав він.
Лопатин також зазначив, що не існує законодавчої можливості, щоб цей не переданий обсяг тепла записати на споживача, який не повідомляв показаання.
«Споживачам дуже важко пояснити, чому внаслідок безвідповідальності їхніх сусідів вони отримали ці незручності. Споживач справно платив. Але через те, що його сусід безвідповідально поставився і не передав показання лічильника, вони отримали нарахування та перерахунки», – сказав він.
«Близько 12 тисяч споживачів отримали в жовтні перерахунок у бік зменшення. Близько 50 тисяч споживачів отримали перерозподіл зі знаком «плюс». Величина перерозподілу індивідуальна», – додав він.
Представник «Київтеплоенерго» закликав усіх клієнтів передавати показання лічильників, якщо такі є, в строки з 5 числа і до кінця місяця. Оскільки несвоєчасна передача показань призводить до некоректного відображення даних в платіжках за послуги. У деяких випадках – до донарахувань.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас