Австралійці створили гідрогель для мускулатури роботів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралійці створили гідрогель для мускулатури роботів

Технології&Авто
456
Команда вчених з Австралійського національного університету (ANU) зробила значний прорив в галузі гідрогелей, створивши новий желеподібний матеріал, який може відновлюватися подібно до шкіри.
Цей прорив може бути особливо значним у боротьбі зі старінням. Він заснований на попередніх дослідженнях гідрогелів, які розглядали 3D-друк органів шляхом об’єднання гідрогелю з клітинами реципієнта, а також використання гідрогелів для відновлення внутрішніх пошкоджень, таких як утворення рубців при хворобі серця.
Гідрогелі являють собою тип гелю, який здатний утримувати високий рівень води. Через це вони мають широкий спектр застосування, в тому числі в контактних лінзах, ранових пов’язках і при доставці ліків. Однак гідрогелі, як правило, крихкі, що означає, що попередні застосування були обмежені. Розробляючи новий тип гідрогелевого матеріалу з використанням динамічних хімічних зв’язків, команда ANU створила більш міцний і більш універсальний гідрогель.
Матеріал, який був описаний як схожий на желе, здатний імітувати шкіру, а також м’язи, зв’язки і кістки. Тепер можна сподіватися, що цей новий тип гідрогелю може привести до успіхів в медичних імплантатах або штучних м’язах. Враховуючи, що проблема виснаження м’язів часто зачіпає літніх людей, а дослідження зі створення штучних м’язів вже ведуться, ця остання розробка доповнює багатообіцяючу роботу.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас