Половину землі державних підприємств вивели через схеми - Милованов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Половину землі державних підприємств вивели через схеми - Милованов

Казна та Політика
542
За підрахунками Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, половину землі, яка знаходилася у підпорядкуванні державних підприємств, вивели через незаконні схеми.
Про це заявив міністр економіки Тимофій Милованов на пресмарафоні.
«За нашими даними, наприкінці 90-х років, коли тільки ввели мораторій на продаж землі, у державних підприємствах було 1,5 мільйона гектарів землі в підпорядкуванні. А зараз, за результатами інвентаризації, ми очікуємо, що буде лише 600-700 тисяч гектарів. Це означає, що половина землі з державних підприємств — зникла», — розповів Тимофій Милованов.
Він уточнив, що землю виділяють у користування «в рамках закону», потім змінюють її призначення.
Милованов переконаний, що подібні схеми зникнуть лише за прозорості та контролю на рівні громад. На його думку, державна земля перейде у власність місцевих ОТГ, і вже вони ефективно керуватимуть своїми ресурсами.
«Ганятися за схемами неможливо, бо вони завжди будуть. Громада має слідкувати за тим, що робиться з її землею. А якщо вже вона не хазяйнує і не слідкує за своєю землею, то це проблема самої громади. Люди мають обережно обирати політиків на місцях», — заявив міністр економіки.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас