Міжбанк: всі фактори працюватимуть на користь гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: всі фактори працюватимуть на користь гривні

Валюта
1260
Середа продовжить тенденції першої половини тижня в частині зростання активності клієнтів на валютному ринку. За нашими прогнозами статистика торгів складе не менше $240-310 млн при здійсненні до 520-640 угод.
Всі основні фактори зараз працюють на користь гривні:
1) Відмінні результати вчорашнього аукціону з розміщення ОВДП. Було продано облігацій на суму 11,412 млрд гривень (в тому числі, паперів в євро на 197,98 млн). Попит був великий, що дозволило Мінфіну знизити прибутковість по залученню гривневих ресурсів до 10,90-11,78% річних в залежності від терміну розміщення і по валютних – до 2,22% річних в євро. Сьогодні за цими угодами нерезиденти та місцеві інвестори повинні будуть розрахуватися з державою в гривні і в євро, що збільшить продажі валюти на міжбанку.
2) Розпал бюджетних платежів у компаній. Клієнти не хочуть залишати розрахунки по податках на останній день і поступово нарощують обсяги таких платежів. Це робить гривню ще більш дефіцитною на ринку і забезпечує зростання пропозиції валюти з боку експортерів. Оскільки брак гривні відчувають і імпортери – вони своїми купівлями валюти не дуже тиснуть на ринок;
3) Поведінка готівкового ринку і сезон купівлі новорічних подарунків у населення. Громадяни активно здають валюту як для купівлі подарунків під Новий рік, так і на побоюваннях її подальшого падіння. Це перетворює готівковий ринок на одного з основних постачальників “дешевої” валюти на ринок, в тому числі і через валютну позицію банків і на міжбанк. Готівковий ринок зараз продовжує знижувати свої котирування, чим психологічно підтримує нацвалюту.
При такому перевищенні пропозиції валюти на міжбанку над попитом – головним законодавцем по курсу залишається НБУ, як “універсальний покупець” на торгах надлишку пропозиції. Саме його цінники при інтервенціях зараз практично формують тренд по курсу на торгах.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 23,45 / 23,46
євро – 26,14 / 26,16
російський рубль – 0,3751 / 0,3755
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас