В Android 11 з'явиться нова функція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Android 11 з'явиться нова функція

Технології&Авто
3024
В Android 10 розробники Google реалізували загальносистемний темний режим, який виявився дуже затребуваним серед користувачів. Проте, Google позбавила темний режим важливої ​​функції, яка була присутня в ранніх бета-версіях. Мова йде про функцію автоматичного перемикання між звичайним і темним режимами в залежності від часу доби.
До моменту виходу стабільної версії Android 10 розробники визнали застарілою функцію автоматичного ввімкнення нічного режиму. Вони вважають, що несподіваний перезапуск додатків під час того, як з ними взаємодіє користувач, є не найкращим рішенням. Тепер же мережеві джерела кажуть, що дана функція може повернутися в наступній версії програмної платформи Android.
Представники Google говорили про те, що від функції було вирішено відмовитися через те, що вона вимагає дозвіл на відстеження місця розташування користувача пристрою. Крім того, навіть знання точного місця розташування не гарантує того, що при розрахунку часу сходу і заходу Сонця не допускатимуться помилки. Варто зазначити, що функція нічного режиму Night Light була реалізована ще в Android 7.1, але принцип її роботи був іншим. При включеному режимі активувався спеціальний фільтр, що знижує частку синього кольору в спектрі підсвічування екрана. Уже тоді режим Night Light мав функцію автоматичної активації. Однак в Android 10 від такої реалізації темного режиму вирішили відмовитися.
Пересічним користувачам залишається тільки чекати наступної версії Android, в якій стандартний і темний режими зможуть перемикатися автоматично. Зараз налаштувати автоматичну активацію нічного режиму можна за допомогою стороннього додатка.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас