Киян хочуть пересадити з автомобілів на автобуси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киян хочуть пересадити з автомобілів на автобуси

Технології&Авто
3298
Столиця має переорієнтовувати транспортну інфраструктуру за пріоритетами, які діють у всіх європейських країнах: пішохід, велосипедист, громадський транспорт і приватне авто.
Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.
“Для того, щоб покращити трафік у місті і зробити його комфортним, у першу чергу, потрібно впорядкувати паркування та максимально розвивати громадський транспорт, який стане основною альтернативою приватному авто”, – сказав Поворозник.
За його словами, в обидвох напрямах місто активно працює.
“Нині розробляємо стратегію з розвитку паркувального простору столиці, яка дозволить, зокрема, розвантажити смуги для громадського транспорту, що дасть можливість йому працювати згідно з графіком. Покращити якість обслуговування у пасажирському транспорті плануємо через придбання нових автобусів, тролейбусів та трамваїв. Окремо говоримо про розвиток метрополітену в столиці. У пріоритетах – будівництво нових станцій вже існуючих ліній метро та нових ліній. Це сприятиме розвантаженню міста від приватних авто”, – зазначив Поворозник.
Він додав, що не менш важливим є розвиток у місті залізничного транспорту, для чого треба налагодити роботу міської електрички – це дозволить розвантажити інші види громадського транспорту.
“Сьогодні це питання місто намагається вирішити спільно з «Укрзалізницею». Позитивних зрушень поки немає, оскільки у нас різні пріоритети: у міста – пасажир, а в «Укрзалізниці» – вантажні перевезення. Проте ми не здаємося”, – повідомляють у КМДА.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас