Світовий банк прогнозує уповільнення української економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк прогнозує уповільнення української економіки

Казна та Політика
1122
Світовий банк прогнозує уповільнення темпів зростання економіки України в четвертому кварталі 2019 року, а також в 2020 році.
Про це економіст Світового банку Анастасія Головач сказала в інтерв’ю РБК-Україна.
Як зазначила експерт, за результатами перших 9 місяців року зростання економіки склало 3,9%, проте динаміка ключових галузей української економік не виглядає радісно.
“У четвертому кварталі 2019 року українська економіка може продемонструвати певне уповільнення”, – сказала Головач.
На її думку, ті фактори, які вплинули на високе зростання економіки в трьох кварталах 2019 року, можуть виявитися короткостроковими.
“Україна навряд чи зможе отримати хороший урожай три роки поспіль. У фінансовому секторі в наступному році буде вже більш висока база порівняння, і темпи зростання, швидше за все, будуть нижчими. А зростання, засноване на внутрішньому споживанні, в принципі не є стійким”, – сказала вона.
У Світовому банку вважають, що для збереження темпів зростання 2019 року Україні потрібно зробити чимало.
“Ключовим завданням тут є суттєве збільшення темпів зростання інвестицій в основний капітал. Поки що їх динаміка не радує. Наприклад, в першому півріччі цього року темпи зростання знизилися до 13%, другому кварталі – до 8%. І зараз в частці ВВП капітальні інвестиції займають менше ніж 20%. Цього недостатньо. Тому державну політику потрібно зосередити на забезпеченні більш високих темпів зростання інвестицій. Це повинно відбуватися за рахунок прямих іноземних і внутрішніх інвестицій”, – резюмувала Головач.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас