Банк Англії повідомив про відтік $5 млрд з Гонконгу через масові протести — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії повідомив про відтік $5 млрд з Гонконгу через масові протести

Світ
304
Заворушення в Гонконзі обернулися відтоком капіталу з інвестиційних фондів цього азіатського фінансового центру на суму до $5 млрд, повідомив Банк Англії.
У звіті британського ЦБ говориться, що поступовий відтік капіталу почався ще в квітні 2019 року, після того як влада Гонконгу оголосила про намір ухвалити закон про екстрадицію підозрюваних в скоєнні злочинів на материковий Китай.
Аналітики Goldman Sachs заявили в жовтні, що близько $4 млрд депозитів, можливо, були переведені з Гонконгу в Сінгапур в період з червня по серпень. У червні в місті почалася хвиля масових виступів протесту проти ухвалення закону про екстрадицію, що супроводжувалися заворушеннями і насильством.
“Ці політичні тертя створюють ризики, з огляду на положення Гонконгу як великого фінансового центру”, – йдеться в звіті Банку Англії. Він уважно стежить за розвитком ситуації в Гонконзі, оскільки британські банки, такі як HSBC і Standard Chartered, також є провідними банками в цьому спеціальному адміністративному районі Китаю.
Разом з тим, грошово-кредитне управління Гонконгу, китайський Центробанк неодноразово заявляли про відсутність явних ознак значного відтоку капіталу з міста.
Влада Гонконгу поки що не змогла відновити порядок в місті і припинити насильство, заявив журналістам головний секретар гонконгської адміністрації Меттью Чун.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас