Інженери надрукували на 3D-принтері електроспорткар (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інженери надрукували на 3D-принтері електроспорткар (відео)

Технології&Авто
727
Нові технології 3D-друку здатні творити справжні чудеса. Це і бунки, і дешеве м’ясо для космонавтів, і людські органи. Стартап з Німеччини повідомляє, що надрукував спортивний електромобіль з автономним управлінням.
Німецька компанія BigRep створила прототип спорткара, майже всі деталі якого були надруковані на 3D-принтері.
Автомобіль отримав електричну трансмісію і систему автономного управління. Машина має розміри 285 × 146 × 85 сантиметрів і складається з 14 унікальних компонентів, надрукованих на принтерах BigRep Pro, Studio G2 і One.
Інженери надрукували на 3D-принтері електроспорткар (відео)
Як випливає з розмірів і як видно на фото, Loci являє собою невелике чотириколісне авто. За дизайн відповідала консалтингова компанія NowLab. Корпус надрукований з використанням матеріалів Pro HT і PLR BigRep. Балки і з’єднання створені за допомогою нейлону 6 (PA6/66), а шини – з термопластичного поліуретану. Також згадується наявність сенсорного екрана, аудіосистеми з об’ємним звуком, бездротової зарядки для смартфона і світлодіодного освітлення.
Творці пропонують три варіанти електроспорткара, кожен з яких спроектований під виконання унікальних завдань:
  • Берлінська модель призначена для сільських жителів. Вона оснащена безповітряними шинами TPU і вбудованим чіпом NFC. У планах використання бездротових технологій для відстеження технічного стану кожної деталі.
  • Модель для Сан-Франциско отримала вузький кузов і два пасажирські сидіння, а також одні двері праворуч, які можуть використовуватися як укриття від дощу.
  • Концепт для Дубая – це розкішний транспорт для аеропорту. Він поєднує сонячні панелі з великим багажним відділенням і міцними шинами для поїздок по пустелі.
Інженери надрукували на 3D-принтері електроспорткар (відео)
Творці Loci говорять про прототип як про перспективну платформу, яка здатна підлаштовуватися під вимоги клієнта і дозволяє створювати унікальні транспортні засоби за короткий проміжок часу.
Інженери надрукували на 3D-принтері електроспорткар (відео)
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас