В "Слузі народу" пояснили, коли в Україні скінчиться епоха бідності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Слузі народу" пояснили, коли в Україні скінчиться епоха бідності

Казна та Політика
3829
Ознакою завершення в Україні “епохи бідності” стане підвищення середньої пенсії з 3 до 5-6 тис. грн протягом наступних п’яти років.
Про це розповіла депутат Верховної Ради від партії “Слуга народу” Роксолана Підласа, коментуючи плани української влади.
“Давайте говорити про якісь конкретні показники результативності. Для мене абсолютно жахливою є цифра, що середня пенсія сьогодні в Україні 3 тис. грн. Неможливо жити на ці гроші”, – заявила Підласа.
“У кого-то навіть менше, ніж 3 тис. грн. Це негідна життя для пенсіонерів. Для мене показником того, що у нас завершується епоха бідності, стало би поступове зростання цих пенсій протягом п’яти років до 5-6 тис. грн”, – сказала вона.
Депутатка уточнила, що середня пенсія в 5 тис. грн ще не означає, що “епоха бідності” завершилася, але “це буде великий крок у цьому напрямку”. Підласа констатувала, що в Україні “середня пенсія зростає дуже повільно, потрібно це прискорювати”.
Також нардепка зазначила, що бідність “залежить від того, як національний дохід розподіляється між громадянами”.
“Є такі країни, в яких працює одна галузь, наприклад, видобувна. Класичне ресурсне прокляття. При цьому вигоду отримує 0,5% найбагатших людей, які зайняті в цьому видобувному бізнесі. Наша мета – більш справедливий розподіл цього багатства в першу чергу, а в другу чергу – прибутку, який держава, бізнес і вся економіка отримує”, – зазначила вона.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас