Міжбанк: курс диктуватиме Нацбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: курс диктуватиме Нацбанк

Валюта
1545
Понеділок на валютному ринку збільшить обсяги операцій на торгах, але знову збереже певну інтригу щодо курсу. За нашими розрахунками, обсяг операцій буде перебувати в межах $240-310 млн при здійсненні до 520-640 угод.
На поведінку учасників ринку вплинуть три основні чинники:
1) Наближення періоду бюджетних платежів. До кінця цього тижня бізнесу треба буде розрахуватися з державою з податків. Це призведе до зростання потреби в гривні і активізації для цього продажів валюти на міжбанку. Тим більше, що тенденція просідання курсу тільки стимулює оперативне розставання з валютною виручкою у експортерів;
2) Завтрашній аукціон з розміщення ОВДП та дії НБУ. Мінфін України буде продавати облігацій на загальну суму 6,5 млрд гривень (в тому числі на 4 млрд – 4-річних паперів, що користуються підвищеним попитом), а також валютні облігації на 100 млн євро. Величезний інтерес нерезидентів до гривневих облігацій (на останньому аукціоні за довгограючими паперами попит майже в 4 рази перевищував пропозицію) здатний “залити” міжбанк валютою для фінансування їхніх покупок.
Весь надлишок долара буде викуповувати Нацбанк, і його цінники будуть практично диктувати ринку курс по дню;
3) Передноворічний цейтнот у компаній і поведінка готівкового ринку. До початку різдвяних свят в США і Європі залишається дуже мало часу, і клієнти оперативно закривають свої зовнішньоекономічні зобов’язання до різдвяних банківських вихідних в ЄС і США. Це збільшить як попит на валюту, так і пропозицію, що призведе до зростання статистики торгів протягом сесій цих днів. Готівковий ринок як і раніше залишається союзником для гривні і зберігає спред по долару в межах 15-20 копійок з поступовим зниженням котирувань.
Ми очікуємо на 16 грудня коридор по долару в межах 23,40 – 23,60 гривень з періодичним тиском на курс протягом дня в міру виходу на ринок місцевих великих гравців, нерезидентів і самого Нацбанку.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 23,48 / 23,49
євро – 26,18 / 26,19
російський рубль – 0,3743 / 0,3746
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас