"Права в смартфоні": у МВС розкрили деталі нововведення для водіїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Права в смартфоні": у МВС розкрили деталі нововведення для водіїв

Казна та Політика
2598
В Україні з 16 грудня почнуть тестувати мобільний додаток, який водії зможуть використовувати як електронні водійські права і свідоцтво про реєстрацію авто.
Про особливості електронних прав і техпаспорта розповів заступник начальника головного сервісного центру МВС України Юрій Смольянінов.
“Посвідчення водія в звичайному пластиковому вигляді як було, так і залишається основним документом. У своєму смартфоні ви побачите цифрове відображення того посвідчення водія, яке вам видано”, – розповів він.
Як пояснив Смольянінов, сервісні центри нададуть доступ до єдиного державного реєстру МВС з додатком “Дія”, який розробляє Міністерство цифрової трансформації.
“Якщо ви отримали посвідчення водія в сервісному центрі, ви входите в додаток і отримуєте його цифрове зображення в своєму смартфоні. Наскільки мені відомо, таке зображення можна буде отримати тільки в одному пристрої. Цей пристрій повинен бути прив’язаний до певної особи, має належати вам. І тоді ви зможете з собою возити не паперове або пластикове посвідчення водія, а смартфон, в якому буде посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію”, – повідомив чиновник.
За його словами, Мінціфри відібрало певну кількість людей для тестування цього додатка.
При нормальних результатах тестування його запустять для всіх громадян України. Водночас, Смольянінов не зміг сказати, коли це може статися.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас