Чи вигідно скуповувати долари - думка експертів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи вигідно скуповувати долари - думка експертів

Особисті фінанси
84781
Державний бюджет на новий рік базується на курсі 27,5 грн за долар. І це при тому, що зараз національна валюта зміцнилася і “зелений” продають по 23,60 грн.
Парламентарії про майбутнє гривні не одностайні: одні пророкують національній валюті подальше зміцнення, інші – різке падіння.
“Є такий популярний індекс Біг-Мака. На сьогодні курс гривні до долара має становити близько 15 грн за долар, якщо взяти за цим коефіцієнтом”, – говорить Іван Крулько.
“Заходять інвестиції, і я розумію, що чим більше інвестицій входить в Україну, тим більше зміцнюється наша економіка і національна валюта. І я раджу довіряти національній валюті”, – відзначає Вадим Івченко.
“Треба купувати долар всім. Зараз дуже вдалий момент”, – стверджує Жан Беленюк.
Голова профільного фінансового комітету Данило Гетьманцев подорожчання гривні пояснює інтересом іноземців до наших облігацій внутрішньої державної позики. Їх вони зараз активно скуповують, заводячи в Україну валюту:
“Залучення до внутрішніх ОВДП в іноземній валюті так званого спекулятивного капіталу, долара, який приходить на територію України і продається тут, щоб купити облігації. А коли ті, хто купив облігації, іноземці або українці, їх продадуть, то відповідно вони почнуть скуповувати долар. Це може викликати дуже велике падіння гривні”.
Більшість опитаних нами нардепів власні долари здавати не поспішають.
“Всі ми так звикли якусь частину зберігати в валюті, і це правильно, так завжди було”, – каже Ніна Южаніна.
Обсяги депутатських статків незабаром можна буде побачити в свіжих деклараціях. Поки ж обранці дають українцям традиційну пораду – розділяти ризики і тримати гроші в різних валютах.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас