Робопси Spot стали поліцейськими саперами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робопси Spot стали поліцейськими саперами

Технології&Авто
401
Поліція штату Массачусетс офіційно стала першим поліцейським управлінням в Сполучених Штатах, які взяли на польові випробування робопса Spot від відомої робототехнічної компанії Boston Dynamic.
Робот використовувався поліцією з 7 серпня до 5 листопада цього року, він був задіяний, за наявною інформацією, в двох “інцидентах”, а метою цього заходу були дослідження, пов’язані з можливістю використання найсучаснішої робототехніки силами охорони правопорядку.
Відзначимо, що використовувані поліцією роботи Spot були здані компанією Boston Dynamic в оренду на 90 днів. Весь цей час роботи провели в складі саперного підрозділу Bomb Squad, де вони використовувалися, в основному, для проникнення і проведення огляду приміщень, в яких могли бути встановлені вибухові пристрої.
Згідно з угодою з компанією Boston Dynamic, роботи Spot не були оснащені жодною, навіть нелетальною зброєю, за умовами випробувань роботи повинні були виконувати виключно “мирну роботу”. Роботи Spot, що використовувалися в поліцейських випробуваннях, трохи відрізняються від своїх “цивільних” побратимів. Їх конструкція має підвищену надійність і ступінь захисту IP54, роботи здатні працювати при температурах навколишнього середовища від -20 до 45 градусів Цельсія.
Роботи мають круговий стереоскопічний зір, забезпечений високоякісними стерео-камерами, а їх автоматизована “рука” здатна піднімати вантаж до 14 кілограмів.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас