Нафтогаз назвав ціну на газ для українців у січні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз назвав ціну на газ для українців у січні

Енергетика
2805
Січнева ціна газу від “Нафтогазу” для захищених споживачів дорівнюватиме квартальній ціні.
Про це повідомляє пресслужба компанії.
«Наше завдання – інформувати споживачів про ризики і дати право вибору, оскільки щомісячна вартість газу впродовж першого кварталу 2020 року може бути і вище гарантованої ціни, і нижче. В січні вони вибудувались на одному рівні, але яка ситуація буде в лютому – важко передбачити. Ми пропонуємо людям застрахуватися від ризику різкого зростання ціни, скориставшись гарантованою ціною. Вона дає змогу зробити витрати на газ до кінця опалювального сезону більш передбачуваними», – прокоментував Андрій Фаворов, керівник дивізіону «Інтегрований газ».
У січні 2020 року оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів, яким НАК «Нафтогаз України» постачає газ в рамках спеціальних обов’язків (ПСО), складе 5500 грн за тисячу кубометрів (без врахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами). Це на 12% менше, ніж у січні 2019 року.
“Ця ціна збігається з квартальною гарантованою ціною, яку Нафтогаз запропонував усім захищеним споживачам на період з січня по квітень 2020 року”, – повідомляють у компанії.
Споживачі, які хочуть отримувати газ за ціною, яка змінюватиметься щомісяця:
  • мають з 10 по 24 грудня звернутися до своїх регіональних збутових компаній.
Споживачі, які хочуть купувати газ за фіксованою ціною з 1 січня 2020 року до кінця сезону, не мають нікуди звертатися чи вносити передплату – для них з 1 січня автоматично почне діяти гарантована ціна.

Як заощадити на комуналці

Довідка Finance.ua:

  • У грудні “Нафтогаз” знизив ціну на газ для населення на 13% – до 4277 гривень за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і транспортних витрат).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас