У Києві судять шахраїв, які продали фейкових акцій Tesla на 12 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві судять шахраїв, які продали фейкових акцій Tesla на 12 млн грн

Фондовий ринок
640
У Києві постали перед судом шахраї, які продавали українцям фейкові акції американської компанії Tesla Motors Inc. Про це повідомляє пресслужба столичної прокуратури.
Так, прокуратура відправила до Голосіївського районного суду обвинувальний висновок у відношенні чоловіка і жінки, підозрюваних в організації масштабної афери з продажу цінних паперів американської компанії Tesla Motors Inc за ч. ч. 2, 3, 4 ст. 190 і ч.2 ст. 209 КК України.
“За версією слідства, подружня пара з Одеси в період з 2017 по 2019 рік утворила в Україні низку компаній – псевдопредставництв американської компанії Tesla Motors Inc, використавши при цьому схожі назви. Крім того, підозрювані розмістили на своєму інтернет-ресурсі інформацію про продаж цінних паперів корпорації Tesla, а також автомобілів цієї марки”, – йдеться в повідомленні.
Як виявилося, жодного відношення до діяльності корпорації підозрювані не мали, ліцензії на здійснення діяльності на фондовому ринку не отримували і угод з цінними паперами не здійснювали. Всі гроші, отримані від потенційних інвесторів, шахраї привласнювали.
За період реалізації шахрайської схеми підозрювані обдурили 25 осіб на суму понад 12 млн гривень.
Під час слідства на майно підозрюваних було накладено арешт на суму 8 мільйонів гривень, також було заявлено 16 цивільних позовів і спрямовано міжнародно-правової запит в США.
Раніше повідомлялося, що в Києві будуть судити 42-річного шахрая, який під виглядом фінансового радника обдурив людей на 11 млн гривень.
Також ми писали, що в Дніпрі поліцейські викрили та затримали шахрая, який заробляв на співчутті. Прикриваючись волонтерством, чоловік збирав гроші нібито на лікування онкохворої дитини. Створивши оголошення про збір коштів, любитель легкої наживи встиг зібрати близько 500 000 грн.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас