Різдво на службі хакерів: Смартфони Android під загрозою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Різдво на службі хакерів: Смартфони Android під загрозою

Кримінал
953
Експерти дослідницької фірми Barracuda Networks виявили кілька тисяч мобільних додатків з тематикою Різдва і Нового року. Ці програми націлені на крадіжку персональних даних, а також впровадження інших шкідливих засобів в смартфони Android, пише TechRadar.
Серед 4200 виявлених програм для Android з тематикою зимових свят були ігри, відеочати з Санта Клаусом, додатки для покупок тощо. Сім з цих зразків підміняли свою від початку завантажену версію тієї, яку вони отримували з командного сервера. Рекламний спам відображали 35 програм, які демонстрували потенційно небезпечні пропозиції, повідомляє “ЛІГА.net”.
Серед всіх зразків 165 програм використовували надмірну і небезпечну кількість дозволів. Користувач, який встановив їх, дозволяв їм збирати інформацію і красти персональні дані.
Експерти Barracuda рекомендують завантажувати додатки з довірених надійних джерел. Також вони рекомендують перевіряти ці програми перед встановленням. Необхідно уважно стежити за дозволами, які запитують додатки.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас