Міжбанк: збережеться інтрига з курсом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: збережеться інтрига з курсом

Валюта
1329
П’ятниця знизить обсяги операцій на міжбанку, але збереже певну інтригу з курсом. Сьогодні спрацює ефект закінчення тижня, і ми прогнозуємо обсяг операцій на торгах до $210 млн при здійсненні до 410 угод.
Але враховуючи, що до початку різдвяних свят в США і Європі залишається менше двох тижнів – українські компанії поспішають закривати свої зовнішньоекономічні операції до цього періоду. Крім цього, не за горами дні бюджетних платежів, і частина компаній (побоюючись подальшого зниження котирувань) виходить на ринок з продажем валюти під ці майбутні платежі по податках, розміщуючи цю гривню поки на короткі депозити.
Це призводить до виходу на міжбанк більшості клієнтів і часто змінює співвідношення попиту і пропозиції на торгах протягом сесії.
У перші чотири дні цього тижня наближення свят і тимчасовий цейтнот у клієнтів перед ними нівелювався значними обсягами операцій нерезидентів з ОВДП, діями самого НБУ з викупу надлишків валюти і т.д. Але сьогодні “нерезидентський” фактор уже практично не спрацює і саме поведінка місцевих гравців робитиме “погоду з курсом” на сесії.
На користь зміцнення гривні спрацює істотне падіння коррахунків банків. Вони обвалилися відразу на 23,976 млрд гривень – до 36,6 млрд.
Як завжди при звуженні обсягів ринку за рахунок п’ятничного ефекту спрацює його залежність від дій великих покупців і продавців. Тому сьогодні ситуація на торгах може швидко змінюватися в періоди їх виходу на міжбанк зі своїми заявками.
Готівковий ринок, як і раніше, залишається союзником для гривні і зберігає спред по долару в межах 15-20 копійок. Основна частина обмінників фінкомпаній на ранок п’ятниці поставила рівень 23,30-23,35/23,50 гривень.
При виникненні ситуативного надлишку пропозиції долара – його буде викуповувати НБУ. І знову його цінники знову будуть головним орієнтиром по курсу.
Ми очікуємо на 13 грудня коридор по долару в межах 23,40-23,60 гривень з частою зміною тренду по курсу протягом дня в міру виходу на ринок великих гравців і самого НБУ.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 23,54 / 23,57
євро – 26,18 / 26,21
російський рубль – 0,3743 / 0,3752
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас