Рада хоче обмежити рух вантажівок у містах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада хоче обмежити рух вантажівок у містах

Казна та Політика
489
Народні депутати України ухвалили за основу законопроект щодо внесення змін до законодавства щодо запобігання несприятливому впливу забруднення повітряного середовища на здоров’я населення шляхом часового обмеження руху вантажівок у місті.
Відповідне рішення підтримали 270 народних депутатів України.
Проект Закону № 2296 про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання несприятливому впливу забруднення повітряного середовища на здоров’я населення передбачає зниження рівня забруднення атмосферного повітря, рівнів шуму в містах України, попередження захворюваності населення, зниження рівнів його смертності та підвищення тривалості життя шляхом запровадження часового обмеження руху великовагових транспортних засобів територією міст, чисельність населення яких перевищує 250 тис. осіб.
“У містах з чисельністю населення 250 і більше тисяч осіб з 6 до 11 години та з 17 до 21 години забороняється рух вантажних автомобілів (у тому числі в’їзд на територію міст), повна маса яких перевищує 8 тон”, — йдеться у тексті закону.
Автори законопроекту пропонують відповідну норму внести у Закон України “Про автомобільний транспорт”.
Законопроект набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування та вводиться в дію з 1 січня 2020 року.
Додамо, парламентарі скоротили наполовину строки підготовки законопроекту до другого читання. Відповідне рішення підтримали 233 народних депутатів України.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас