Через Oculus Quest можна відстежувати руки користувача без контролерів (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через Oculus Quest можна відстежувати руки користувача без контролерів (відео)

Технології&Авто
324
Компанія Facebook Technologies випустила оновлення для автономного VR-шолома Oculus Quest, що дозволяє йому відстежувати рухи рук користувача за допомогою камер, не використовуючи контролери.
Про це повідомляється в блозі Oculus.
Відзначимо, що в основному шолом віртуальної реальності використовують не для перегляду фільмів або роликів, а для активної взаємодії з віртуальним світом в іграх або освітніх програмах. Для цього зазвичай використовуються штатні контролери, що дозволяють відслідковувати переміщення руки в цілому або ж окремих пальців.
У 2018 році розробники Oculus представили новий VR-шолом Quest, однією з особливостей якого, крім автономної роботи, стали чотири камери на передній поверхні, завдяки яким пристрій може відстежувати своє переміщення щодо приміщення.
Тепер розробники почали використовувати камери і для створення динамічної моделі рук. Вони відзначають, що функція була додана тільки зараз, тому що вони нарешті змогли розробити досить ефективні алгоритми машинного навчання для створення моделі кисті для кожної руки.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас