Що відбувалось на ринку праці у 2019 році (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що відбувалось на ринку праці у 2019 році (інфографіка)

Особисті фінанси
954
У 2019 році збільшилася частка таких профсфер, як «IT», «Маркетинг», «Адміністративний персонал», «Бухгалтерія», «Банки». А в «Продажах» і «Робочому персоналі» активність, порівняно з іншими профсферами, дещо зменшилася.
Про це свідчить статистика порталу hh.ua | grc.
“Аналіз процесів на українському ринку праці і світових тенденцій показує, що найближчим часом найбільша кількість вакансій буде з’являтися для фахівців з продажу та менеджерів по роботі з клієнтами, розробників програмного забезпечення та інших IT-спеціалістів, маркетологів і PR-менеджерів. Ці співробітники потрібні практично в будь-якій компанії і будь-якій галузі. І, наприклад, затребуваність останніх двох профсфер відповідає світовим тенденціям, вимогам діджитал епохи, висококонкурентної економіки та вимогливості покупців і споживачів, що зростає”, – ідеться в повідомленні.
Найдефіцитніші фахівці – це представники робітничих професій, інсталятори, сервісні інженери, автослюсарі. Претендентів на такі вакансії дуже мало – часто на одну вакансію припадає менше одного резюме.
Що відбувалось на ринку праці у 2019 році (інфографіка)
Як змінились зарплати:
  • в деяких профсферах зарплати зросли за рік на 15-20% (наприклад, IT, адміністративний персонал, транспорт і логістика), а в деяких – залишилися на рівні січня 2019 року або показали незначну (в межах 3%) або негативну динаміку (домашній персонал, мистецтво, ЗМІ);
  • різниця між верхньою і нижньою межами зарплатної вилки у вакансіях для одних і тих же фахівців може відрізнятися в кілька десятків тисяч гривень. Наприклад, інженерів можуть шукати як на 15 000 грн, так і на 50 000 грн;
  • якщо говорити за середні показники, то за 2018 рік зарплатні пропозиції у вакансіях виросли на 25-30%. Цьогоріч – менше 15%.
Пошукацькі настрої:
  • найактивнішими в 2019-му, як і торік, були фахівці-початківці;
  • збільшилася частка присутності на ринку розробників і тестувальників ПЗ, адміністративного персоналу, маркетологів і PR-менеджерів, ТОП-менеджерів, журналістів;
  • майже по третині всіх шукачів розраховують отримувати від 12 000 до 24 000 грн (37%) або менше 12 000 (39%).
Що відбувалось на ринку праці у 2019 році (інфографіка)
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас