Ryanair запропонував пасажирам доплатити за квитки через підвищення авіаподатку в Німеччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ryanair запропонував пасажирам доплатити за квитки через підвищення авіаподатку в Німеччині

Фондовий ринок
500
Лоу-костер Ryanair запропонував своїм клієнтам, які будуть вилітати з аеропортів Німеччини після 1 квітня 2020 року, доплатити або повернути квитки без штрафу через підвищення авіаційного податку.
Пасажири повинні зробити вибір до 18 грудня 2020 року, говориться в розсилці бюджетника, передає avianews.com. У разі, якщо мандрівник не скасує своє бронювання, з нього буде знято додаткову плату 5,53 євро для рейсів по Німеччині і в межах ЄС і 9,96 євро – для рейсів за межі ЄС.
У листі Ryanair підкреслюється, що парламент Німеччини схвалив підвищення авіаційного податку 15 листопада 2019 року, через що авіакомпанії повинні будуть збирати збільшений збір з усіх пасажирів, що мають бронювання на рейси 1 квітня 2020 року та після цієї дати.
“Уряд Німеччини збільшує податок як частина програми із захисту клімату. Ryanair вважає, що збільшення податку не захистить клімат. Європейські авіакомпанії вже платять високі екологічні збори, і тільки один Ryanair заплатить 630 млн євро таких платежів в 2019 році”, – заявили в лоу-кості.
Авіакомпанія пропонує боротися зі змінами клімату іншими способами – інвестувати в нові літаки, заповнювати більше місць на кожному кріслі і вирішити проблему з керуванням повітряним рухом, через яку викиди вуглекислого газу збільшуються на 10% через польоти літаків за більш довгими маршрутами. Уряд Німеччини у середині жовтня 2019 року запропонував підняти податок на всіх пасажирів, що вилітають. Цю пропозицію підтримали нижня палата парламенту Німеччини Бундестаг і верхня палата – Бундесрат.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас