Представлено екзоскелет для підняття вантажів (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представлено екзоскелет для підняття вантажів (відео)

Технології&Авто
832
Компанія Sarcos Robotics представила серійну версію екзоскелета Guardian XO, що дозволяє людині піднімати вантаж масою в 90 кілограмів, відчуваючи при цьому навантаження на рівні 4,5 кілограмів.
Sarcos Robotics буде здавати екзоскелети в оренду за ціною близько 100 тисяч доларів на рік, перші поставки почнуться в січні 2020 року, повідомляє IEEE Spectrum. Екзоскелети необхідні для того, щоб збільшувати силу людини або зменшувати навантаження на тіло при виконанні робочих завдань.
Наприклад, Ford використовує екзоскелети на заводах, щоб знизити навантаження на збирачів, які закріплюють деталі у себе над головою. У випадку з екзоскелетами, які підсилюють, поки що ці пристрої майже не використовуються за межами лабораторій, хоча потенційно можна їх використовувати на багатьох виробництвах і складах, де необхідно переміщати важкі і великі предмети. Sarcos Robotics не перший рік займається розробкою комерційно доступного повнорозмірного екзоскелета для подібних умов.

Тепер компанія показала фінальну версію пристрою. Щоб почати працювати з екзоскелетом, людина заходить всередину конструкції і надійно прикріплюється до неї за допомогою ременів і жилета. Після цього по суті робот просто дублює дії людини, зчитуючи її рухи і зусилля, і повторюючи їх з урахуванням пропорцій: розробники відзначають, що співвідношення зусилля, що прикладається людиною, та зусилля робота становить 1 до 20.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас