Прем'єр назвав позитив і негатив від зміцнення гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр назвав позитив і негатив від зміцнення гривні

Валюта
4678
Зміцнення курсу гривні до долара, яке спостерігається в 2019 році, містить більше позитивних моментів для економіки України, ніж негативних. Про це на брифінгу сказав прем’єр-міністр Олексій Гончарук.
Як зазначив Гончарук, від будь-якого явища хтось виграє, а хтось програє.
“Зміцнення гривні – це добре для громадян України, тому що вони стають багатшими. Кожна гривня, яку людина отримує, вона більше важить”, – повідомив він.
Водночас Гончарук вважає, що бізнес недостатньо знижує гривневі ціни на свої товари в Україні. За його словами, це питання Антимонопольного комітету. “Не кожна подія впливає з сьогодні на завтра, окремі речі, такі як зміцнення гривні, впливають поступово”, – повідомив він.
Прем’єр вважає, що від зміцнення національної валюти програють експортери. “Ми розуміємо цей негативний вплив і також шукаємо можливість їм знизити негатив від цього явища”, – повідомив Гончарук.
“Але ще раз хочу зазначити, що зміцнення гривні – це в тому числі і демонстрація довіри до нашої національної валюти”, – повідомив він.
Гончарук висловив сподівання, що українці частіше зберігатимуть заощадження в гривні. “І в цілому для економіки України це дуже добре”, – сказав він.
До речі, якщо ви хочете примножити свої заощадження, переходьте за посиланням. Finance.ua допомагає заробляти більше на вкладах.

Отримати бонус до депозиту 💵

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас