Керівники техно-гіганта Samsung постали перед судом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівники техно-гіганта Samsung постали перед судом

Фондовий ринок
671
Південнокорейський суд ув’язнив трьох керівників Samsung Electronics.
Їх звинувачують у похованні комп’ютерів під виробничими цехами філії компанії з біотехнології і в шахрайстві з бухгалтерським обліком. Прокурори почали розслідування імовірного шахрайства в Samsung Biologics після того, як фінансовий наглядач Південної Кореї поскаржився, що вартість фірми була збільшена на 3,82 млрд доларів в 2015 році.
“Зухвалість злочинних дій підсудних була за межами уяви громадськості і приголомшила суспільство”, – заявив суддя Со Бюнг-Сок, виносячи вироки терміном до двох років. Також він додав, що більшість жителів Південної Кореї хочуть, щоб Samsung стала найбільшою в світі компанією, яка буде сприяти економіці країни, але запорукою цього успіху не можуть бути злочини і порушення закону.
Адвокати підсудних не були відразу доступні для коментарів. Компанія Samsung Electronics також відмовилася від них. Прокурори звинуватили її керівників у тому, що вони наказують співробітникам біофармацевтичної фірми знищувати і приховувати внутрішні документи, оскільки влада розслідує звинувачення в порушенні правил бухгалтерського обліку.
Громадянські групи заявили, що можливе шахрайство мало на меті підвищити цінність компанії Samsung C & T, яка належить Samsung Biologics.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас