Стали відомі найбільші інвестори в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стали відомі найбільші інвестори в Україну

Казна та Політика
2856
У січні-вересні 2019 року в Україні було освоєно 379 млрд грн капітальних інвестицій. Переважна більшість інвестицій (71,4%) – власні кошти українських компаній і організацій.
Про це повідомляє Держслужба статистики.
При цьому найменша кількість інвестицій виходить від іноземних інвесторів – 0,7%.
Найбільше українські компанії інвестують у промисловість, будівництво і сільське господарство.
Основним джерелом фінансування інвестиційних проектів вітчизняного агропромислового комплексу також є власні кошти українських підприємств (72,8%).
Станом на 1 липня поточного року (останні дані профільного міністерства) в Україні втілювалися 444 інвестиційні проекти в агросектор країни загальною вартістю 40,6 млрд грн. Лідерами в реалізації були Черкаська, Вінницька, Полтавська, Львівська, Херсонська, Миколаївська, Житомирська та Київська області.
У міністерстві також назвали лідера серед інвестиційних проектів за найвищою кошторисною вартістю. Ним став проект з будівництва бригадного комплексу “Вінницький бройлер” (агрохолдинг “Миронівський хлібопродукт” Юрія Косюка – ред.). Вартість будівництва комплексу становить 9,6 млрд гривень, а його потужність – 700 тис. тонн м’яса на рік.
Також в міністерстві навели топ-3 регіонів країни, де на 1 липня поточного року були реалізовані інвестиційні проекти з найвищою кошторисною вартістю. Йдеться, зокрема, про Вінницьку (13,2 млрд грн), Хмельницьку (3,6 млрд грн) і Донецьку (3,5 млрд грн) області.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас