Нафтогаз назвав ціну на газ для населення у грудні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз назвав ціну на газ для населення у грудні

Енергетика
2774
“Нафтогаз” знизив на грудень ціну на газ для населення на 13% – до 4 277 гривень за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і транспортних витрат).
Про це повідомляє прес-служба “Нафтогазу”.
“Незважаючи на те, що за результатами біржових торгів ринкова ціна газу на українському ринку за останній місяць не знижувалася, регульована ціна в грудні 2019 року знизилася відповідно до заявленої вартості розмитненого в листопаді газу”, – ідеться в повідомленні.
Якою буде ціна на газ в грудні 2019 року:
  • у грудні 2019 року ціна на природний газ для споживачів, які купують газ на умовах ПСО, складе 4 277 грн за тис. куб. м (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і транспортних витрат);
  • це на 13% нижче рівня регульованої ціни газу, яка діяла в листопаді 2019 року.
За домовленістю з МВФ, з 1 січня 2020 року Україна переходить на ринкове ціноутворення на газ для побутових споживачів в рамках ПСО. З 1 травня 2020 року Україна взяла на себе зобов’язання повністю лібералізувати ринок постачання газу побутовим споживачам і забезпечити умови для конкуренції в цьому сегменті.

Як заощадити на комуналці

Що означає груднева ціна для покупців «Газового запасу»:
  • у цьому місяці регульована ціна газу виявилася нижчою, ніж ціна на умовах пропозиції від Нафтогазу «Газовий запас» (4 874,42 грн за тис. куб. м). Клієнти, які планували в грудні використовувати частину газового запасу, можуть оплатити ресурс за більш низькою, регульованою ціною. У той же час, за бажанням, вони можуть використовувати газовий запас;
  • використовувати передплачені обсяги газового запасу можна до 31 березня 2020 року включно;
  • гроші за передплачений, але не використаний обсяг повернуться споживачу на його рахунок в повному обсязі після 1 квітня 2020 року.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 січня 2020 року гарантована оптова ціна Нафтогазу зафіксована на рівні 5500 грн за тис. куб. м (без урахування ПДВ, транспортних витрат і націнки газзбутів).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас