Міжбанк: вівторок і середа будуть найнапруженішими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: вівторок і середа будуть найнапруженішими

Валюта
1343
Вівторок і середа будуть найнапруженішими днями цього тижня, а поведінка курсу може бути дуже цікавою. Річ у тім, що сьогодні валютний і фондовий ринок покажуть свою реакцію на вчорашню зустріч у нормандському форматі, а також свою “віру” в перспективи України в найближчій і середньостроковій перспективі.
Тут все дуже просто – інвестори “голосують” гаманцем. Якщо на сьогоднішньому аукціоні з розміщення ОВДП на 4,8 млрд гривень (при виставленні в тому числі й дуже привабливих 4-річних облігацій на 3 млрд за номіналом) – буде “аншлаг” – значить місцеві та іноземні інвестори позитивно оцінюють результати вчорашніх зустрічей в Парижі і рішення МВФ про продовження співпраці з Україною. І великий попит на гривневі облігації приведе до активного продажу валюти нерезидентами на міжбанку і потенційного подальшого зміцнення гривні.
Якщо ж інтерес інвесторів буде невеликим або, як кажуть фінансисти і політики, “дуже стриманим” – значить, вони оцінюють з побоюванням подальшу перспективу ситуації навколо Донбасу, Криму і економіки нашої країни.
Тому сьогодні і фондовий, і валютний ринок покаже, як лакмусовий папір, реальне ставлення до подій навколо України як великих світових інвестиційних гравців, так спекулянтів. Обсяги розміщення облігацій на аукціоні 10 грудня, їх прибутковість і попит на них – будуть ключовими показниками для об’єктивної оцінки стану справ в цьому питанні.
Вплив інших факторів, що зазвичай впливають на поведінку валютного ринку, буде незначним. Готівковий ринок і збереження ліквідності в банківській системі на рівні 44,6 млрд гривень поки залишаються союзниками для гривні. А ціна викупу Нацбанком надлишків долара на торгах – буде основним курсовим маркером для всіх учасників ринку. Адже саме масований викуп вчора валюти регулятором по 23,69 і 23,65 гривень за долар дозволив йому утримати свої позиції щодо гривні і не обвалитися до 23,60-23,50 гривень до кінця сесії.
Ми очікуємо на 10 грудня коридор по долару в межах 23,60-23,80 гривень з активним розпродажем валюти під сьогоднішній аукціон з розміщення ОВДП та обсягами операцій до $320 млн при здійсненні до 580 угод.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 23,70 / 23,72
євро – 26,24 / 26,26
російський рубль – 0,3723 / 0,3727
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас