Сума вимог РФ до України в зв'язку з боргом за євробондами становить $4,5 млрд - Мінфін РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сума вимог РФ до України в зв'язку з боргом за євробондами становить $4,5 млрд - Мінфін РФ

Казна та Політика
1064
Сума вимог Росії в зв’язку з невиконанням Україною зобов’язань за євробондами номінальною вартістю $3 млрд, за розрахунками російської сторони, з урахуванням нарахованих відсотків наразі становить близько $4,5 млрд.
Таку оцінку наведено в повідомленні Мінфіну РФ про початок у Верховному суді Великобританії чотириденних слухань по апеляції, поданій довірчим керуючим єврооблігаціями – компанією The Law Debenture Trust Corporation plc, яка діє від імені РФ, на рішення Апеляційного суду Англії, який відхилив усі пропозиції, крім однієї, аргументи України щодо невиконання її зобов’язань за євробондами. Йдеться про доводи України про випуск єврооблігацій під тиском російської сторони. Одночасно з цим суд розгляне скаргу України в зв’язку з відхиленням інших її аргументів.
“Якщо Верховний суд винесе рішення щодо аргументу про надання неправомірного тиску на користь трасті (The Law Debenture – прим. ІФ) і відмовить у задоволенні скарги України щодо решти аргументів, РФ матиме право на отримання всієї суми заборгованості за єврооблігаціями, а також на додаткові відсотки, і в подальшому оскаржити це рішення вже буде неможливо. РФ зберігає впевненість у тому, що з усіх питань Верховний суд винесе рішення на користь трасті”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас