Укравтодор показав перші результати зважувань на дорозі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укравтодор показав перші результати зважувань на дорозі

Казна та Політика
1122
За місяць один майданчик зважування вантажівок на трасі Київ-Чоп зафіксував понад 200 фактів порушення габаритно-вагових обмежень, рекорд поставила фура, яку 9 разів фіксували з середнім перевантаженням понад 21 тонну.
Про це повідомляє прес-служба Укравтодор.
Перші майданчики системи зважування в русі WiM були запущені в кінці вересня 2019 року.
“Система WiM веде цілодобове спостереження, її не можна обійти, чи об’їхати. Ми щосекунди отримуємо дані про кожне порушення – включно із розпізнаним номерним знаком і всіма параметрами.
Наразі Укравтодор відпрацьовує систему оперативного інформування Укртрансбезпеки для того, аби порушення було миттєво припинено. Ціна таких перевантажень – збільшення руйнівного впливу на дорогу в 10 і більше разів” – зазначив керівник Укравтодору Олександр Кубраков.
За словами очільника Укравтодору, така статистика віднині публікуватиметься щотижнево.
“Вже зараз ми бачимо високу ефективність системи WiM: у 2017 році було виявлено 11 345 транспортних засобів із порушенням габаритно-вагових параметрів, на які накладено штрафні санкції, тоді як зараз ми можемо вже говорити про щонайменше 1000 порушень за 1 місяць. І це лише на в’їздах до Києва”, – наголосив він.
За словами начальника відділу інтелектуальних транспортних систем Державного агентства автомобільних доріг Андрія Вознюка, найбільше перевантажених вантажівок рухаються в нічний час.
З 200 перевантажених вантажівок 100 рухалися із перевантаженням понад 150%, лише 3 мали чинний дозвіл на вантажні перевезення на ділянці дороги, і тільки 1 транспортував стільки, скільки задекларував”, – підкреслив він.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас