Що необхідно для того, щоб побудувати кредитну фабрику - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що необхідно для того, щоб побудувати кредитну фабрику - експерт

Особисті фінанси
564
Перш ніж відкрити свою кредитну фабрику, банку або фінансовій компанії потрібно чесно відповісти на запитання: а чи потрібна вам кредитна фабрика, чи готові ви довіряти автоматизованій системі ухвалення хоча б частини рішень?
Про кредитні фабрики, їх плюси, мінуси і підводні камені розповіла на FinRetail2019 Тетяна Киришун, керівник відділу аналітики Компанії CS, у своїй презентації «Нелюдський кредитний конвеєр, або Як побудувати кредитну фабрику».
«Досвід показує, що рішення довіритися автоматизованій системі організація ухвалює тоді, коли іншого виходу просто немає – зріс потік заявок, або є такі зовнішні вимоги до швидкості, які вручну забезпечити нереально. Чи досягли ви цієї межі? Якщо так, то вам час впроваджувати кредитний конвеєр», – заявила Тетяна Киришун.
Що для цього потрібно:
  • чітко прописаний процес ухвалення рішення – критерії, за якими система буде розуміти, який позичальник поганий (автоматично відмовити у видачі кредиту), який точно хороший (автоматично затвердити видачу кредиту), а для яких випадків в цьому «нелюдському кредитному конвеєрі» потрібна участь андеррайтера;
  • визначитися з джерелами отримання інформації про позичальника.
Де кредитуємо:
  • відділення банку, власна мережа точок – зазвичай цього мало, і потім, позичальник не такий вже любитель ходити у відділення. Тому, щоб бути конкурентними, треба буде підключатися до чужих каналів (інтернет-магазинів, торгових майданчиків…), а кредитній фабриці знадобляться API для інтеграції зі стороннім програмним забезпеченням.
«Додаємо до цих інгредієнтів інтеграцію з вашою обліковою системою і не забуваємо про друковані форми, останні просто життєво необхідно звести до розумного мінімуму, інакше вся автоматизація безславно загине в боротьбі з морем паперів. Отримуємо готову страву», – додала експерт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас