Рада НБУ визнала валютно-курсову політику регулятора неефективною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада НБУ визнала валютно-курсову політику регулятора неефективною

Валюта
3336
Рада Національного банку України, яка є органом, якому звітує Нацбанк, рекомендувала правлінню НБУ задіяти всі засоби для зниження облікової ставки, а також розкритикувала суттєве зміцнення курсу гривні.
Про це написав глава Ради НБУ Богдан Данилишин на своїй сторінці в FACEBOOK.
Зокрема, Рада НБУ гостро розкритикувала політику правління Нацбанку.
«Визнати діяльність Правління Національного банку України в частині формування та реалізації валютно-курсової політики в 2019 році неефективною та такою, що не відповідає викликам сучасного розвитку України», — повідомили у Раді НБУ.
Там рекомендували правлінню Нацбанку «задіяти всі засоби та методи грошово-кредитної політики з метою пом’якшення монетарної політики Національного банку України», тобто активніше знижувати розмір облікової ставки.
Також у Раді НБУ рекомендували оновити стратегію управління золотовалютними резервами, зокрема графік їхнього поповнення шляхом викупу валюти з ринку. Крім цього правління Нацбанку має проаналізувати сценарій раптового виходу нерезидентів з державних цінних паперів та вплив такого виходу на валютний ринок.
«Надати оцінку реального обмінного/реального ефективного обмінного курсу (переоцінка/недооцінка) відносно розрахункового рівноважного рівня», — рекомендували у раді Нацбанку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас