ЄБРР озвучив претензії до України через ПриватБанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР озвучив претензії до України через ПриватБанк

Казна та Політика
1106
Невизначена ситуація з ПриватБанком знижує довіру до України з боку міжнародних фінансових організацій.
Про це сказав віце-президент Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Ален Пілу під час дискусії в рамках конференції “Україна: великі надії” в Лондоні.
Після виступу торгового представника України Тараса Качки, який запевнив, що уряд України не знаходиться під впливом бізнесмена Ігоря Коломойського, Ален Пілу зазначив, що міжнародним партнерам не вистачає впевненості в цьому.
“Потрібно припинити жити з суперечливими сигналами (які надходять з України. – Ред.), перш за все, щодо Привату”, – заявив він.
Представник керівництва ЄБРР зазначив, що в банку чули заяви українського керівництва, яке спростовує свій зв’язок з Коломойським.
“Так, я знаю, що говорив Зеленський послам G7. Однак ми повинні знати, що станеться, якщо український суд розгорне приватизацію ПриватБанку”, – зазначив він.
Другою ознакою проблем Ален Пілу вважає недостатню активність держави з повернення виведених активів ПриватБанку: “Ми повинні бачити, що уряд України підтримує зусилля правління ПриватБанку з повернення зниклих активів банку. І, до речі, це стосується не тільки цього банку. Адже якщо з Привату випарувалося $5,5 млрд, то зі всієї банківської системи – $15 млрд. І ми повинні бачити прогрес у розслідуванні кримінальних справ – або в Україні, або за кордоном”.
Третій момент, який назвав віце-президент ЄБРР, – зміни в правліннях державних банків.
“Що стосується державних банків, рухи щодо їхніх правлінь турбують”, – пояснив Пілу, висловивши надію, що органи держбанків залишаться професійними.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас