Китай посилює контроль над відтоком капіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай посилює контроль над відтоком капіталу

Світ
534
China Merchants Bank призупинив деякі зі своїх послуг з переказу грошей в доларах США, оскільки Пекін активізує свої зусилля з контролю над відтоком капіталу в умовах торгової війни з США.
Про це повідомляє South China Morning Post.
China Merchants повідомив своїх клієнтів минулого тижня, що нові перекази в рамках “програми міжнародних переказів” банку більше не будуть прийматися з 2 грудня, і вся програма буде закрита 30 грудня. У п’ятницю у відповідь на бурхливу реакцію ринку і клієнтів банк повідомив, що відновить послуги з переказу з 2 січня.
Програма дозволяла клієнтам здійснювати перекази в іноземній валюті на закордонні рахунки у встановлені строки або за допомогою автоматичних періодичних переказів на основі онлайн-інструкцій. Розмір переказу в іноземній валюті був обмежений сумою в $30 тис. для кожної окремої транзакції.
В останні роки Китай запровадив жорсткий контроль за рухом капіталу, щоб стримувати відтік коштів, особливо на тлі уповільнення економічного зростання і торгової війни з США.
Кожному громадянину Китаю дозволяється купувати іноземну валюту на суму до $50 тис. на рік. В рамках цієї квоти громадяни стикаються з серйозними адміністративними перешкодами, такими як ретельний розгляд заяв і декларацій, в яких вказується, як і коли повинна бути використана іноземна валюта.
Профіцит рахунку поточних операцій Китаю щорічно скорочується з 2015 р. В минулому році він досяг 15-річного мінімуму в розмірі $49,1 млрд.
Очікуваний перехід до дефіциту поточного рахунку в найближчі роки частково викликаний зміною курсу юаня, який, ймовірно, зіткнеться зі знижувальним тиском, навіть якщо центральний банк буде підтримувати валюту. Водночас Пекін дозволяє курсу юаня знижуватися, щоб компенсувати негативний вплив американських мит на експортерів.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас