Світова торгівля продовжує знижувати темпи зростання - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світова торгівля продовжує знижувати темпи зростання - дослідження

Світ
521
Протягом наступних трьох місяців глобальна торгівля продовжить уповільнення. Про це свідчить індекс “Барометр глобальної торгівлі (Global Trade Barometer — GTB) німецької логістичної компанії DHL, який оцінює поточний стан і найближчі перспективи розвитку світової торгівлі.
Згідно з аналізом DHL, значення індексу GTB знизилося до кінця листопада до 45 пунктів проти результатів вересня. Рівень нижче ніж 50 вказує на скорочення ринку.
“Це означає, що світова торгівля продовжує втрачати темпи, хоча і незначно. На відміну від попередніх оновлень, тенденція до зниження значною мірою помірна і стійка, що не вказує ні на прискорення зниження, ні на зниження”, — йдеться в прес-релізі компанії.
В DHL відзначають, що у всіх країнах, в яких проводилося дослідження, за винятком Індії, спостерігається уповільнення індексу і рекордних показників нижче порога в 50 пунктів без зростання. Так, значення регіонального субіндекса Індії зросло на 5 пунктів до 54.
Найбільше знизилися субіндекси для Японії (– 5 пунктів) і Великобританії (4 пункти). Для китайського та німецького ринку індекс впав на три пункти, Південної Кореї – на два, США – на один.
У галузевому розрізі значення субіндекса, що оцінює перспективи ринку морського фрахту, опустилося на 2 пункти – до 46 пунктів. Індекс галузі авіаперевезень знизився на 3 пункти — до 42 пунктів.
Незважаючи на це, DHL оцінює поточну ситуацію досить оптимістично.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас