Міжбанк: четвер не дасть ринку нудьгувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: четвер не дасть ринку нудьгувати

Валюта
691
Четвер продовжить тенденції цього тижня на валютному ринку і знову не дасть нудьгувати ні банкам, ні клієнтам, ні Нацбанку. Але якщо в середу на поведінку міжбанку досить активно впливали нерезиденти (вони закривали свої покупки ОВДП аукціону вівторка), то сьогодні фактично місцеві компанії реального сектору і Нацбанк будуть відігравати основну роль у курсоутворенні.
Причому курсові інтереси великих місцевих клієнтів сьогодні дуже різноспрямовані.
За нашою інформацією, на торги у четвер вийдуть не тільки великі аграрії і металурги, які страждають від низького курсу, але і декілька великих покупців з числа рітейлерів. Вони непогано “напродавалися” імпортних товарів в період “чорної п’ятниці”, і сьогодні вони хочуть остаточно розрахуватися за них із зарубіжними постачальниками. У поєднанні з періодом купівлі валюти “дочками” іноземних компаній під виведення дивідендів це збільшить попит на валюту 5 грудня.
З іншого боку – особливого попиту на валюту, крім цих разових великих покупок імпортерів продуктів, побутової техніки і гаджетів – не буде, що змусить і продавців валюти бути досить поступливими щодо курсу.
Готівковий ринок продовжує залишатися союзником гривні і поступово знижує котирування, а загальний настрій учасників ринку на подальше падіння валютних котирувань зберігається.
У виграші від цієї ситуації НБУ, який продовжить викуповувати надлишок долара на торгах і поповнювати резерви. Це і рятує зараз валюту від ситуативного просідання до рівнів 23,50-23,70 гривень за долар.
Ми очікуємо на 5 грудня різноспрямований рух котирувань протягом сесії з коридором по долару в межах 23,80 — 24,00 гривень при обсягах операцій $180-220 млн і здійсненні до 470-500 угод.
Спекулянти будуть намагатися “похитати” котирування, підлаштовуючись під дії великих гравців, але в основному будуть заробляти у форматі “в дві сторони”.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 23,88 / 23,90
євро – 26,50 / 26,52
російський рубль – 0,3736 / 0,3741
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас