Tesla запатентувала лазерні «двірники» для вітрового скла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla запатентувала лазерні «двірники» для вітрового скла

Технології&Авто
2362
За всю історію автомобільної промисловості склоочисник залишився однією з небагатьох деталей, які практично не зазнали значних змін з дня винаходу. Гумові щітки, які скидають краплі дощу і мокрого снігу зі скла, стали звичною деталлю навіть для новітніх електрокарів — але Tesla має намір змінити звичний уклад речей.
Патентне бюро США опублікувало документ, в якому описана нова технологія, що належить Tesla. Компанія пропонує новий тип очищувача лобового скла, заснованого на лазерних випромінювачах. Очікується, що він буде боротися із забрудненнями набагато ефективніше за традиційні аналоги. Механізм роботи пристрою компанія назвала «імпульсним лазерним очищенням» — серія імпульсів буде фокусуватися на грязі, пташиному посліді і комахах, «зіскрібаючи» їх зі скла без використання омивальної рідини.
Tesla запатентувала лазерні «двірники» для вітрового скла
Документ містить опис технічних особливостей механізму. Зокрема, вказано спосіб запобігання попадання імпульсів очищувача в салон автомобіля і на перехожих. Для цього пристрій буде піддаватися ретельному калібруванню, що обмежує проникнення лазерного променя в поверхню скла.
У перспективі така система може застосовуватися не тільки в автомобілях, але і на сонячних фермах, панелі яких вимагають періодичного обслуговування. Поки що розробка доступна лише у вигляді креслень — чи планує компанія втілити її в життя, невідомо.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас