Nikola і Iveco представили електровантажівку (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nikola і Iveco представили електровантажівку (фото)

Технології&Авто
758
Компанії Nikola, Iveco і FPT Industrial представили повністю електричну вантажівку Nikola Tre, призначену для використання на європейському ринку.
Спільний дебют моделі відбувся всього через три місяці після анонсу про партнерство між вищезгаданими компаніями, в рамках якого компанія CNH Industrial (їй належать IVECO і FPT Industrial) інвестувала в Nikola Corporation $250 млн.
Модель Nikola Tre побудована на вантажній платформі IVECO S-WAY з використанням електричних технологій американської компанії Nikola Motor, а над дизайном працювали фахівці Italdesign. Цікаво, що поки що компаньйони показали тільки макет вантажівки, тоді як офіційна прем’єра її серійної версії відбудеться у вересні наступного року на виставці IAA 2020 в Ганновері (Німеччина), а перші екземпляри надійдуть до покупців тільки в 2021 році.
Nikola і Iveco представили електровантажівку (фото)
Продемонстрований варіант Nikola Tre 4×2 призначений для регіональних перевезень вантажів, його динамічні характеристики «рівні або вищі», ніж у дизельної вантажівки аналогічного класу. Розробники відзначили, що електродвигун забезпечує постійну потужність на рівні 480 кВт і крутний момент близько 1800 Нм.
Nikola і Iveco представили електровантажівку (фото)
Запас ходу складає до 400 км від батареї ємністю до 720 квт/год, при цьому завдяки модульній структурі замовник може отримати батарею тієї ємності, яка необхідна для обслуговування типового маршруту. Будуть доступні версії з 2 і 3 осями і повною масою (GVW) від 18 до 26 тонн для міських і районних перевезень.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас