Міжбанк: настрій залишається позитивним для нацвалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: настрій залишається позитивним для нацвалюти

Валюта
970
Середа на валютному ринку буде дуже непростим днем. Причому як за рахунок поведінки клієнтів – компаній реального сектора, так і за рахунок дій інвесторів після вчорашнього аукціону з розміщення ОВДП.
Тепер – по порядку:
1) Починається основний період купівлі валюти “дочками” іноземних компаній під репатріацію дивідендів. У поєднанні з активними закупками енергоносіїв імпортерами на тлі поки що не дуже масштабних продажів валюти великими експортерами (у них ще залишилася гривня від відшкодувань ПДВ) – це створює передумови для перекосів попиту і пропозиції на міжбанку.
2) Неоднозначні результати аукціону Мінфіну з розміщення ОВДП. З одного боку — продано паперів на 4,655 млрд гривень в еквіваленті (в тому числі і на $53,8 млн валютних облігацій). При цьому по долару вдалося знизити ставку залучення до рівнів нижче 4% річних, що дуже добре для Мінфіну.
З іншого – продаж практично всього 15% з усього обсягу пропозиції по валюті (при тому, що раніше їх інвестори розмітали всі) і “недобір” загальної суми продажів гривневих паперів (із запропонованих облігацій на 3,5 млрд гривень бюджет отримає коштів на 3,36 млрд) – говорить про те, що протистояння інтересів інвесторів (більша прибутковість) та Мінфіну (більш дешеві можливості розміщення облігацій) – в самому розпалі.
Тому на валютний ринок звичайно вийде певний обсяг пропозиції валюти від нерезидентів для сьогоднішньої оплати ОВДП, але це буде не найбільш оптимальний варіант для валютного міжбанку.
Фактор готівкового ринку (курси поки що продовжують знижуватися) і психологічний настрій міжбанку на подальше падіння валютних котирувань — позитивні для нацвалюти. Нацбанк продовжить викуповувати надлишок пропозиції на торгах (якщо він буде), але навряд чи ми побачимо регулятор з продажем долара в разі зростання котирувань. Завдання збільшення резервів зараз більш пріоритетне для НБУ, ніж ситуативні курсові коливання на торгах.
Ми очікуємо на 4 грудня зростання курсових коливань протягом сесії з коридором по долару в межах 23,85 – 24,05 гривень при обсягах операцій до $240 млн при здійсненні до 620 угод.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 23,94 / 23,96
євро – 26,53 / 26,55
російський рубль – 0,3727/ 03734
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас