Дистанційна робота і гнучкий графік: Милованов розповів про реформування сфери зайнятості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дистанційна робота і гнучкий графік: Милованов розповів про реформування сфери зайнятості

Особисті фінанси
990
Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов пропонує запровадити зобов’язання укладати трудовий договір у письмовому вигляді і дозволити працювати дистанційно і за гнучким графіком.
Про це міністр сказав під час брифінгу про реформування сфери зайнятості населення.
“Зараз трудовий договір можна укладати у письмовій та усній формі, ми хочемо зробити так, щоб договір був тільки в письмовій формі, щоб не було недомовок, що щось пообіцяли, а потім не дали”, – сказав він.
Міністр зазначив, що пропонується також дозволити дистанційну роботу і гнучкий графік роботи і запровадити вимогу виплачувати заробітну плату виключно у грошовій формі.
“Ми пропонуємо в законі чітко прописати ознаки, що є трудовими відносинами. Ми скасовуємо радянську трудову бюрократію актів… Ми захищаємо на рівні закону фундаментальні права працівника, також права боротися за свої права. Буде посилення можливості страйків”, – сказав він.
Також Милованов додав, що трудові книжки не скасовуються, але разом з тим буде електронний реєстр. За словами міністра, поки що не ясно, яким чином будуть внесені зміни: ухвалення окремих законопроектів або змін у Трудовий кодекс.
За інформацією Милованова, також буде розроблений окремий законопроект Про профспілки, який регулюватиме відносини з ними.
«Зміни в норми про профспілки будуть. Але вони ухвалюються, щоб вирівняти права профспілок і дати можливість цим профспілкам захищати працівників», – зазначив він.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас