Заступниця голови Нацбанку заявила про посилення тиску олігархів на НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заступниця голови Нацбанку заявила про посилення тиску олігархів на НБУ

Казна та Політика
730
Мітингарі, які протестують під стінами будівлі Національного банку України почали протести неподалік місць проживання членів правління Нацбанку.
Про це повідомила заступниця голови НБУ Катерина Рожкова.
«На світанку група невідомих людей біля мого дому з гучномовцем та плакатами розбудили та перелякали доньку та сусідів, поливаючи мене та колег із НБУ брудом. Після того, як я викликала поліцію, вони пішли, залишивши плакати з образами біля мого дому», — повідомила Рожкова.
За її словами, аналогічні дії мітингувальники вчинили 2 грудня біля дому, у якому проживає голова Національного банку Яків Смолій.
«До того ж увечері в Києві до під’їзду будинку, де проживає донька Смолія з родиною, намагалася потрапити знімальна група телеканалу «1+1», — додала Рожкова.
Вона заявила, що мітинги є організованими олігархами та власниками збанкрутілих банків, з яких Нацбанк намагається стягнути заборгованість за кредитами рефінансування.
«Але спроби нас залякати рекетирськими методами 90-х років не пройдуть. Ми будемо звертатися до правоохоронних органів. Ми будемо закликати міжнародну, медійну та експертну спільноту підтримати НБУ у цей нелегкий час», — заявила заступниця голови Нацбанку.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас