Обсяги нелегального імпорту сягають $11 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяги нелегального імпорту сягають $11 млрд

Фондовий ринок
750
Обсяги нелегального імпорту сягають $11 млрд.
Про це заявила голова Асоціації «Українські імпортери побутової електроніки» Софія Арасланова під час круглого столу, організованого «Фінансовим клубом».
«Група незалежних аналітиків порівняла обсяги експорту, який виходить в сторону України, та обсяги імпорту, які фактично зайшли на митну територію. Вони отримали різницю – близько $11 млрд. Це той обсяг, проблеми нелегального імпорту, який присутній в Україні», – відзначила Софія Арасланова.
Вона додала, що продавців побутової техніки здивувало, що вони зайняли «топ-1».
«21,4% від $11 млрд, це той обсяг нелегального імпорту, який заважає розвиватися галузі продажу товарів побутової техніки на електроніки», – розповіла Софія Арасланова.
Директор Аптечної професійної асоціації України Володимир Руденко відзначив, що випадки нелегального імпорту є навіть в аптеках. За його словами, відсутність фіскального чеку не дає покупцеві права в майбутньому захищати свої права.
«Фіскалізація була б більш ефективною, аби не норма про штрафи в одну гривню. Зараз цю норму відмінили, а сума штрафу складатиме 100% від вартості товарів. Збут стане дорожчим, більш ризикованим. А сама фіскалізація матиме інші спецефекти», – вважає Софія Арасланова.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас