США планують впровадити мита на французькі товари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США планують впровадити мита на французькі товари

Світ
307
США у зв’язку з впровадженням Францією цифрового податку щодо американських компаній можуть обкласти митом французькі товари на суму близько 2,4 млрд доларів.
Про це йдеться в поширеній заяві апарату представника США на торгових переговорах, пише Сьогодні.
Серед категорій товарів, на які можуть бути введені додаткові мита до 100%, вказані французькі сири, шампанське і косметика.
“Апарат представника США завершив першу фазу розслідування в рамках 301 статті закону про торгівлю 1974 року (передбачає можливі санкції до „несправедливих торговельних партнерів”. – Ред.) і дійшов висновку, що цифровий податок Франції дискримінує такі американські компанії, як Google, Apple, Facebook і Amazon. Рішення апарату посилає чіткий сигнал про те, що США введуть заходи проти тих режимів цифрового податку, які дискримінують чи обтяжують компанії США, — наводяться слова голови відомства Роберта Лайтхайзера. – У рамках статті 301 починаються розслідування щодо податків на цифрові послуги в Австрії, Італії та Туреччині”.
“Список французьких товарів, які можуть обкласти митами, включає 63 позиції. Приблизна торгова вартість становить 2,4 млрд доларів”, – наголошується в заяві.
У цей перелік увійшли, зокрема, молочна продукція, включаючи сири, а також ігристі вина, косметика та косметичні засоби, сумки, порцелянові вироби. Додаткові мита на ці категорії товарів можуть досягати 100%.
Апарат представника закликав громадськість направити коментарі про можливі дії до 6 січня 2020 року. Згідно зі статтею 301, з цього питання передбачені публічні слухання, які пройдуть 7 січня майбутнього року.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас